Contact

X

Materialen bestellen

 

 wit

Combinatie van lessenserie met training en coaching


De materialen van De Vreedzame School kunnen alleen worden besteld als er een samenwerking is met een voor De Vreedzame School gecertificeerde trainer/adviseur, die in dienst is van een onderwijsadviesbureau waar de CED-Groep een contract mee heeft afgesloten. Dit houdt verband met onze filosofie dat De Vreedzame School niet louter een lesmethode is, en dat invoering van het programma altijd bestaat uit een combinatie van de lessenserie met training en coaching van de leerkrachten. Dus als een school wil gaan werken met De Vreedzame School kunnen zij contact opnemen met een van de gecertificeerde adviseurs. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt over de invoering, en kunnen de materialen worden besteld.

 

Materialen bestellen?


Ga naar de WEBWINKEL en kies aan de rechterzijde voor de categorie

'De Vreedzame School'

 

bestellen

Omschrijving materialen


 

Lesmappen
Er zijn lesmappen voor peutergroepen, voor alle groepen van de basisschool, voor scholen voor Speciaal Basisonderwijs en voor ZML-scholen (zowel voor de SO- als voor de VSO-afdeling). Bekijk hier enkele voorbeeldlessen. Ook is er een Handreiking Groepsvergadering beschikbaar.

 

Wereldballen, Handpoppen en Petjes

Belangrijke hulpmiddelen die gebruikt worden in de lessen van De Vreedzame School.

Woordkaarten

In de lessen wordt aandacht besteed aan het aanleren van de woorden. Als hulpmiddel hierbij zijn woordkaarten beschikbaar die na de les op het prikbord (woordmuur) gehangen kunnen worden.

Kletskaarten

Bij elk lesblok zijn kletskaarten ontwikkeld, bedoeld om mee te geven aan de kinderen. Hierop staat een activiteit die de ouders met hun kind kunnen doen.

Boekje: "Tips voor de praktijk van De Vreedzame Wijk"

Een klein boekje met allerlei tips rond de doelen van de Vreedzame School: over een positieve sociale omgang, over conflicten oplossen, over kinderen een stem geven en over het omgaan met verschillen. Bruikbaar voor alle soorten ‘opvoeders’.

Raamstickers, vlaggen en buttons

Voor iedereen die aan elkaar of aan anderen wil laten zien dat ze een Vreedzame School zijn of deelnemen aan De Vreedzame Wijk.

DVD 'De Vreedzame School'

Een voorlichtingsfilm (2010) opgenomen op een Vreedzame School in Hoorn.

 

Noodzakelijke materialen


Sommige materialen zijn noodzakelijk bij het gebruik van De Vreedzame School. Het gaat dan om:
• de lesmappen (in elke groep een map; wellicht ook de peutermap)
• de handpoppen Aap en Tijger (bij de peuters, en in elke groep 1/2 en 3)
• de petjes (in groep 3 t/m 8, voor gebruik in rollenspelen in de lessen van

  blok 2)
• de wereldbal (in elke groep 1 middelgrote bal, en bij de peuters de

  kleine bal).

Daarnaast wordt in het programma gebruik gemaakt van prentenboeken (bij de peuters en kleuters). De titels staan vermeld in de lesmappen. Soms zijn deze al op school aanwezig. Zo niet dan kan de school deze zelf bij de boekhandel bestellen. En aangeraden wordt om de kletskaarten aan te schaffen om ouders te betrekken bij het programma, zeker bij de peuters en kleuters.

 

.

.