Contact

Veelgestelde vragen over De Vreedzame School

 

 

Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.
De Vreedzame School stuurt geen zichtexemplaren op. U kunt gratis voorbeeldlessen downloaden via de website. U kunt ook een afspraak maken met een van onze gecertificeerde trainers, die het materiaal dan met u kan doornemen.
Informatie over het bestellen van materialen staat op de pagina Materialen bestellen.
Vreedzame Scholen die niet langer dan 2 jaar met de mappen werken, komen in aanmerking voor een omruilregeling. Deze scholen krijgen dan korting bij de aanschaf van de nieuwe mappen. Zij betalen dan 1/3 van de prijs bij aanschaf 1 jaar na de startdatum met de Vreedzame School en 2/3 van de prijs 2 jaar na de invoering van De Vreedzame School.
De Vreedzame School is niet louter een ‘lesmethode’, maar is een programma dat bij leerlingen en leerkrachten streeft naar een gedragsverandering. Gedrag wordt voor een groot deel bepaald door vaardigheden, de attitude en de context. Om daar invloed op uit te oefenen is er een school- en klasklimaat nodig, dat door iedereen in de school wordt ondersteund. In dat klimaat hebben kinderen een stem, en voelt iedereen zich verantwoordelijk voor de school gemeenschap. De teambijeenkomsten zijn nodig om te werken aan een gezamenlijke visie, en aan de vaardigheden, de attitudes en de context die daarbij horen.
De meeste scholen stellen in het ene schooljaar één van de mappen (handleidingen) centraal. In het volgend schooljaar wordt gewerkt uit de andere handleiding. Met behulp van het leerstofoverzicht kan gemakkelijk worden nagegaan of er nog wat extra instructie of oefening nodig is.
Er zijn verschillende mogelijkheden. Zorg voor een interne Vreedzame School-specialist in uw school. Hij of zij kan de nieuwe leerkrachten ‘inscholen’, en begeleiden bij de uitvoering van de eerste lessen. Laat de nieuwe leerkrachten in ieder geval de voorlichtingsfilm zien, en bij een ervaren leerkracht een Vreedzame School-les observeren. Daarnaast kunt u uw Vreedzame School-trainer vragen om een scholing op maat te bieden. En soms zijn er in gebieden met veel vreedzame scholen schooloverstijgende cursusbijeenkomsten voor nieuwe leerkrachten op vreedzame scholen (vraag uw Vreedzame School-trainer).