Welkom!

 

 

 meerinformatie

 


 

De Vreedzame Wijk komt voort uit De Vreedzame School. In veel wijken in Nederland werkt inmiddels een groot aantal basisscholen met dit programma. Kinderen krijgen daar allerlei burgerschapsvaardigheden aangeboden. Ze krijgen een stem, mogen meedenken over allerlei zaken, krijgen verantwoordelijkheden. Bovendien leren ze op een positieve en zorgzame manier met elkaar om te gaan, en hoe je conflicten constructief kunt oplossen.

 

In veel wijken is inmiddels het succes van De Vreedzame School doorgetrokken naar de wijk: De Vreedzame Wijk. Met deze verbreding wordt een samenhangende pedagogische aanpak ingevoerd in alle organisaties die in de wijk met kinderen in de basisschoolleeftijd werken. Invoering van De Vreedzame Wijk wordt verzorgd door Stichting Vreedzaam.


Bent u op zoek naar meer informatie over De Vreedzame School,

- klik dan hier

 


Wat zijn
de uitgangspunten van De Vreedzame Wijk?

 


 

Wie zijn wij?

 


 

 

 witje01

 

 

 

 Vreedzaam Actueel

 

aanslagen

We willen alle scholen laten delen in de ervaringen die we hieromtrent hebben opgebouwd. In een lesbrief geven we eerst een aantal algemene suggesties, en vervolgens vier uitgeschreven lesbrieven die ingezet kunnen worden in de klassen.

 

Lees verder...

X

toolkit

Met deze toolkit willen we scholen en andere pedagogische instellingen een hulpmiddel in handen geven om de discussie over Zwarte Piet ook binnen de eigen organisatie te voeren, met leerkrachten of andere (professionele) opvoeders, én met kinderen.

 

Lees verder...

X
 nieuwbriefarchiefnieuwbriefaanmelden

VW utrechtwest01

Utrecht-West nu ook Vreedzaam

Op 2 juli hebben organisaties uit de wijk, zoals scholen, kinderopvang en sportverenigingen, afgesproken om samen te werken aan de Vreedzame Wijk.

 

Lees verder...

X

transvaalyoutube

Bekijk hier een filmpje van Groot Oost TV over de startbijeenkomst van De Vreedzame Wijk Transvaalbuurt in Amsterdam Oost.
 x

Baarsjes

 

Vreedzame Stad

Ook in Amsterdam kiezen steeds meer scholen voor het programma van De Vreedzame School,

en inmiddels wordt al in

zes wijken gewerkt aan

de invoering van

De Vreedzame Wijk.

 

Lees verder...