Contact

 

 

X
 wit wat is dvswat is burgenschapsvorming

Wat is
De Vreedzame School
 

 Wat zijn
de doelen van De Vreedzame School

 


 

Wie zijn wij?

X
digitaalKZI03

Er is groen licht vanuit de Onderwijsinspectie voor het monitoren van sociale veiligheid met de digitale Veiligheidsthemometer (onderdeel van het Kwaliteitszorginstrument KZI).

 

Lees verder...

X
website vernieuwd

De website van De Vreedzame School is in een nieuw jasje gestoken! Niet alleen de publieke pagina’s, ook het Deelnemers Domein is volledig vernieuwd.

 

Lees verder...

X
MichaDe Winter

Op woensdag 31 mei 2017 nam Micha de Winter afscheid als Faculteitshoogleraar Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zijn afscheidsrede ging over de pedagogiek van de hoop..

 

Lees verder...

X
sandra helene

Sandra van der Rest (directeur van de ‘vreedzame’ basisschool De Octopus in Capelle aan den IJssel) en Hélène Dongelmans (Vreedzame School-trainer van de CED-Groep) vertrekken binnenkort met nog twintig Nederlandse leerkrachten naar Kenia.

 

Lees verder...

X
kinderpostzegels 02

Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in voor de Kinderpostzegelactie zodat andere kinderen het beter krijgen. Vorig jaar deden ruim 4.000 scholen en ruim 160.000 kinderen mee. Bekijk de clip waarin een zeer bekende Nederlander de deur opendoet..

 

Lees verder...

X
cursusaanbod02

Wij houden u hier op de hoogte van de actuele cursussen op het gebied van De Vreedzame School.

 

Lees verder...

 

 Deelnemers Domein

 

Scholen die meedoen aan De Vreedzame School kunnen inloggen op het Deelnemers Domein. In het Download Center staan de werkbladen, pictogrammen en illustraties klaar voor weergave in kleur op een digitale schoolbord en als PDF bestand om te downloaden en uit te printen. Verder vindt u hier aan het begin van elk blok het Vreedzame Schooljournaal met voor elke groep een overzicht van de lessen van dat blok en de mogelijkheid voor Vreedzame Scholen om aan elkaar te laten zien wat ze hebben gedaan. Ook de Nieuwsbrieven voor Ouders kunnen hier worden gedownload.

bol 

 

 

 

.